Американците се Зомбирани со Информации од 6 Гигантски Медиумски Корпорации

Мејнстрим Медиуми Како Оружје
Превемено од: vistini.com, 07. Јуни, 2016   –  врска   vistini.com

Автор: Michael Snyder, 26. Maj, 2016   –   The Economic Collapse   Global Research

БИТКАТА ЗА ИДНИНАТА СЕ ПРЕТВОРИ ВО БОРБА ЗА СРЦАТА И УМОВИТЕ НА ЛУЃЕТО

Околу 90 % од сите информации, кои ги перат главите на Американците, ги произведуваат токму овие корпорации. А нив се разбира, ги контролира светската елита
Просечен Американец консумира секојдневно: 4 часа и 32 минути на директно емитувани програми, 30 минути тв-серии, 2 часа и 44 минути радио програми, 1 час и 33 минути, “пасат” преку смартфони, 1 час и 6 минути поминуваат на интернет
Благодарение на Бог, медиумските корпорации немаат монопол врз интернетот, сепак дури и во онлајн светот минатата година објавувањето на вести генерираше 60 вест сајтови, кои се во сопственост на 10 најголеми издавачи. Нивните информации заземаат 47% од вкупниот интернет сообраќај
медиумска фатаморгана

Медиумска Фатаморгана

Ако дозволите некому секој ден го пумпа “програмира” вашиот мозок со река на информации, неизбежно е како резултат да се добие значајно изменет поглед на светот.

Во САД, просечен човек секојдневно консумира 10 часа различни информации, вести и забавени програми. Сето тоа благодарение на 6-те гигантски медиумски корпорации, кои во повеќето случаи и доминираат на медиумскиот пазар.

Се проценува дека околу 90 проценти од сите информации кои ги заглушуваат нашите умови, се произведени токму од овие корпорации. А нив се разбира, ги контролира светската елита.

Па дали постои некоја надеж за да се излезе од овој круг, со оглед на тоа дека огромното мнозинство на населението е практично постојано изложено на оваа огромна “пропагандна матрица“?

Само погледнете се себе од страна. Дури и сега, додека го читате овој текст, веројатно слушате музика или ТВ програма во позадина. Многумина од нас да доведоа до состојба што тие станаа зависници од медиумите како и од наркотикот.

Постојат и такви кои физички не се во можност да работат во целосна тишина.

Како што вели поговорката: што ќе посеете, тоа ќе жнеете.

И сите ние постојано работат – ден по ден. Значи, ако е “програмиран” вашиот мозок со часови преку информациите добиени од големи медиумски корпорации – мора да бидете подготвени за фактот дека сето тоа ќе има многу драматично влијание врз нас.

Чудовишните-корпорации прават се што можат за да го привлечат вниманието на јавноста кон себе. Еве еден пример: кога комуницирате со своите роднини, пријатели, колеги. За што вие зборувате? Ако сте типичен претставник на мнозинството од населението, ќе дискутирате за најновите вести, ток-шоу, спортски настани, серија која сте ја гледале минатата ноќ.

Буквално сите вести-информации се контролирани од страна на елитата врз основа на сопственоста на овие гигантски медиумски корпорации.

Би сакал да споделам со вас некои бројки во кои е тешко да се поверува. Тие се преземени од извештајот на Нилсен „извештај за вкупната гледаност“ и тие покажуваат колку време троши просечниот Американец дневно на вести и забавни програми…

• директни емисии 4 часа и 32 минути
• ТВ емисии: 30 минути
• Радио емисии: 2 часа и 44 минути
• На смартфон: 1 час и 33 минути
• Интернет преку компјутер: 1 час и 6 минути.

Ако ги соберете сите овие броеви ќе добие вкупно повеќе од 10 часа.
Имајте во предвид дека кино посети, видео игри и читање книги се категории кои не се на оваа листа.

И што е онаа што го правиме ние за самите себе?
Во гледањето ТВ програма од вести и забавни програми, губење на вкупно пет часа на ден.
Ако секој ден, пет часа нешто (река од информации) се внесува во вашите мозоци, тогаш на овој или оној начин, почнувате да се менувате. Друг пат едноставно не постои.
Може да мислите дека сте доволно силни за да се спротивставите на приливот информации и програмирањето, но вистината е дека овој прилив влијае на сите нас на многу суптилен начин и на толку многу начини што некои дури и не успеваат да сфатат како и кога тоа се случи.

Како што беше спомнато, постојат само шест гигантски медиумски корпорации кои се одговорни речиси за целото програмирање кое го добиваме преку медиумите. Погледнете ја листата на овие 6 корпорации заедно со своите медиумски клонови и што имаат во своја сопственост…

Comcast The Walt Disney Company News Corporation Time Warner Viacom CBS Corporation
NBC
Telemundo
Universal Pictures
Focus Features
USA Network
Bravo
CNBC
The Weather Channel
MSNBC
Syfy
NBCSN
Golf Channel
Esquire Network
E!
Cloo
Chiller
Universal HD
Comcast SportsNet
Universal Parks & Resorts
Universal Studio Home Video
ABC Television Network
ESPN
The Disney Channel
A&E
Lifetime
Marvel Entertainment
Lucasfilm
Walt Disney Pictures
Pixar Animation Studios
Disney Mobile
Disney Consumer Products
Interactive Media
Disney Theme Parks
Disney Records
Hollywood Records
Miramax Films
Touchstone Pictures
Fox Broadcasting Company
Fox News Channel
Fox Business Network
Fox Sports 1
Fox Sports 2
National Geographic
Nat Geo Wild
FX
FXX
FX Movie Channel
Fox Sports Networks
The Wall Street Journal
The New York Post
Barron’s
SmartMoney
HarperCollins
20th Century Fox
Fox Searchlight Pictures
Blue Sky Studios
Beliefnet
Zondervan
CNN
The CW
HBO
Cinemax
Cartoon Network
HLN
NBA TV
TBS
TNT
TruTV
Turner Classic Movies
Warner Bros.
Castle Rock
DC Comics
Warner Bros. Interactive Entertainment
New Line Cinema
Sports Illustrated
Fortune
Marie Claire
People Magazine
MTV
Nickelodeon
VH1
BET
Comedy Central
Paramount Pictures
Paramount Home Entertainment
Country Music Television (CMT)
Spike TV
The Movie Channel
TV Land
CBS Television Network
The CW (along with Time Warner)
CBS Sports Network
Showtime
TVGN
CBS Radio, Inc.
CBS Television Studios
Simon & Schuster
Infinity Broadcasting
Westwood One Radio Network

За среќа, овие огромни медиумски корпорации немаат монопол врз интернетот, сепак, дури и во онлајн светот може да се види од голем број на овие корпорации.

Генерално, минатата година објавувањето на вести генерираа 60 вести-сајтови, кои се во сопственост на 10 големи издавачи. Нивните информации се 47% од вкупниот интернет сообраќај, во споредба со следните 140 издавачи кои го сочинуваат останатиот дел.

Најголемата интернет издавач на вести за американската публика беше MSN, сопственост на MSN.com, кој привлече малку повеќе од 27 милијарди прегледи на комбинираните страници, по што следуваат Дизни медиумските мрежи, сопственост на ESPN и ABC News, прегледи со кои достигна 25,9 милијарди долари.

Битката за иднината се претвори во борба за срцата и умовите на луѓето.

Затоа, се додека ја у-пумпаме оваа количина на информации во себе, работите ќе се одвиваат во драматична насока, тоа е тешко, и ние се разбираме и да сфати каде се наоѓаме на крајот може да ве однесе.

Сепак, добрата вест е дека постојат знаци на будење.. Се повеќе и повеќе Американци стануваат разочарани од меинстрим медиумите, што го покажуваат и најновите истражувања. Еве еден пример…

Прекумерната доверба во медиумите ја замаглува адекватната перцепција и предизвикува пристрасен однос кон достапни во медиумите информации.

Само 6% од луѓето велат дека целосно им веруваат на медиумите, што е еквивалентно и ги изедначува медиумите и карактерот на новинската индустрија со Конгресот на САД.

Со оглед на тоа дека поголемиот дел од Американците (и луѓето од целиот свет) ја изгубија довербата во меинстрим медиумите, тие почнуваат да се бараат други извори на вести, информации и забава. Оваа во голема мерка ги поттикна растот на алтернативните медиуми како и поголем број на веб-сајтови секако исклучиво преку интернетот, впрочем и оваа содржина ја имате пред себе благодарејќи на интернетот.

Можете да ги држите луѓето во затвор онолку долго колку што сакате. Но, на крајот тие се уште ќе сакат да се ослободат од оковите кои што ги врзувале толку долго. Ослободете се – како би дошле до вистината.

Денес, сите ние треба да научиме да размислуваме за себе. Ако сте се уште зависник од протокот на информациите и “програмирањето“, а покрај тоа се храните со информации од гигантските корпорации: Ве поттикнуваме – почнете да излегувате од матриксот.

илузија на избор

Илузија на Избор

На крајот ќе ви бидете мило што сте го направиле тоа, и сте ја победиле зависноста.

Во продолжение…
состојбата во Македонските медиуми, сопственост, контрола и манипулација со цел на невро-лингвистичко прогграмирање
НВО и нивната улога?! наскоро

DLM

You may also like...

За што не објавуваат медиумите, тоа не се ни случило.
Translate »