Рубрики: Македонија

Makedonija Macedonia

Обраќање на Претседателот на Република Македонија

Обраќање на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов Среда, 22 Јуни 2016 Почитувани граѓани на Република Македонија, Во изминатите денови имавте можност да ја следите дебатата во Собранието за предлогот на опозицијата за...
Разбивање на балканот -Хибридни Војни - Македонија

Хибридни војни – Разбивање на Балканот

ИНФО: Извонредниот Андреј Корибко во својата студија под наслов Хибридни Војни особено внимание посветува на Балканот и Македонија! За прв пат имаме прилика од еден млад човек да видам реален и над се сеопфатена...
Никола Груевски

Интервју на Никола Груевски

ИНТЕРВЈУ: НИКОЛА ГРУЕВСКИ Интервју за telegraf.mk Никола Груевскипретседател на ВМРО-ДПМНЕ Ние имаме две опозиции. Една официјална, СДСМ со неколку сателит или човек-партии со нив и уште една, би ја нарекол платена опозиција, иако индиректно...
Kaliopi-Evrosong-2016

Евросонг, политика или…

Победа на Евросонг Утешна награда за Украина Околу самата песна и настапот на Украина на Евросонг, недвојбено е дека песната е повеќеслојна политичка провокација па затоа и „победи“, не се можеше да се врши...
kolumni

Федерализација на Македонија

АНАЛИЗА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА Федерализација на Македонија и договор за шарено име до 8 јули Европскиот ,,експерт“ Ван Хут кој сe уште се мота во македонскиот простор, нe извести дека во земјава ,,се во...
Makedonija Macedonia

Македонски Здруженија во Служба на?

Деновиве во политичката криза се инволвираат и разноразни здруженија и квази здруженија на Македонците низ светот. Ова самото по себе кажува дека менторите вршат втор бран на засилена мобилизација на сите нивни платеници кои...
Translate »