Рубрики: Амфакситида

amfaksitida-bogdanci

Без наслов! Богданци

Б О Г Д А Н Ц И Фактот што Богданци е класифицирано во 34-те градски општини, се потврдуваат капацитетите и одличната инфраструктура на подрачјето, Богданци се избори за статусот на современа урбана и...
amfaksitida dojran

Дојран низ Историјата

Д О Ј Р А Н Дојран е еден од најстарите градови во Македонија. Првите пишувани податоци датираат од 484 година пред нашата ера од грчкиот историчар Херодот. Според него, во Езерото на наколни...
amfaksitida valandovo

ЕТНО Валандово

ВАЛАНДОВО Валандово и неговата околина изобилуваат со бројни археолошки локалитети од предисторијата, антиката и средниот век. Еден од значајните средновековни локалиттите е и манастирот Св. Ѓеорги кој се наога во најсеверниот дел на градот...
amfaksitida-miravci

Нешто убаво од Миравци

М И Р А В Ц И Земјоделците ќе добијат обесштетување од невремето Владината комисија за елементарни непогоди додели 2,8 милиони денари за обесштетување на 255 земјоделски производители од населените места Миравци и Давидово,...
amfaksitida gevgelija

Гевгелија Инфо – Амфакситида

А М Ф А К С И Т И Д А Информатор! Обележјата на на еден регион се збир вредности, карактеристики и обележја создадени од природата, а без учество и влијание на човекот. Во...
amfaksitida

Амфакситида

ГЕВГЕЛИЈА | БОГДАНЦИ | ДОЈРАН | ВАЛАНДОВО | МИРАВЦИ А М Ф А К С И Т И Д А Обележјата на на еден регион се збир вредности, карактеристики и обележја создадени од природата,...
Translate »