Рубрики: Гевгелија

amfaksitida gevgelija

Гевгелија Инфо – Амфакситида

А М Ф А К С И Т И Д А Информатор! Обележјата на на еден регион се збир вредности, карактеристики и обележја создадени од природата, а без учество и влијание на човекот. Во...

Македонија 2009

МАКЕДОНИЈА 2009 – Година на Искушенија Започна уште една година. Кога бевме малечки едвај чекавме да ни пристигне новата година на санките на виртуелниот Дедо Мраз. Се беше како во бајките, снег до коленици,...
dobra voda

Пиеме ли во Гевгелија канцерогена вода?

ГЕВГЕЛИЈА ЗА ГРАЃАНИТЕ Не еднаш е кажано дека водата одсекогаш претставувала и ќе претставува извор на живот. Без јадење се може но без вода,никако. Уште се вели дека водата во светски рамки претставува толку...
Translate »