Рубрики: Валандово

amfaksitida valandovo

ЕТНО Валандово

ВАЛАНДОВО Валандово и неговата околина изобилуваат со бројни археолошки локалитети од предисторијата, антиката и средниот век. Еден од значајните средновековни локалиттите е и манастирот Св. Ѓеорги кој се наога во најсеверниот дел на градот...
Translate »