Рубрики: Политика

Политика и Општество

Makedonija Macedonia

Обраќање на Претседателот на Република Македонија

Обраќање на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов Среда, 22 Јуни 2016 Почитувани граѓани на Република Македонија, Во изминатите денови имавте можност да ја следите дебатата во Собранието за предлогот на опозицијата за...
Никола Груевски

Интервју на Никола Груевски

ИНТЕРВЈУ: НИКОЛА ГРУЕВСКИ Интервју за telegraf.mk Никола Груевскипретседател на ВМРО-ДПМНЕ Ние имаме две опозиции. Една официјална, СДСМ со неколку сателит или човек-партии со нив и уште една, би ја нарекол платена опозиција, иако индиректно...
Makedonija Macedonia

Македонски Здруженија во Служба на?

Деновиве во политичката криза се инволвираат и разноразни здруженија и квази здруженија на Македонците низ светот. Ова самото по себе кажува дека менторите вршат втор бран на засилена мобилизација на сите нивни платеници кои...
Makedonija Macedonia

Владата до Спасовски- Вие не сте над законот!

Политичката криза во Македонија се повеќе се интензивира и се заканува да се прелее на улиците. Главните актери можат да се препознаат во двете струи од кои едната е автентична и е предводена од...
Ukraina

Украина на крстопат!

Бизарна е случајноста во пресрет на зимските олимписки игри во Сочи во Украина да се случува драматична криза идентична како она што се случуваше при отварањето на летните олимписки игри во Пекинг. Мало потсетување,...
Avtonomija za Makedonija

Независна Македонија

преземено од Руска Реч Автономна Македонија игрите за Балкански сојуз – гаранција на мирот на Македонскиот полуостров Во својот текст Кире Филов анализира еден значаен текст од аспект на Русија за „Македонското прашање“, објавено...
Translate »