Рубрики: Погледи

kolumni

Офанзива на заробениот ум

Искуството ме научи дека е бескорисно и залудно да се полемизира со верски и идеолошки фанатици, длабоко индоктринирани личности чиј втиснат светоглед се има вградено во личниот идентитет. … Од проста причина што ако...
kolumni

МИРKА ВЕЛИНОВСKА ЗАБРАНЕТА KОЛУМНА

ЗАБРАНЕТАТА KОЛУМНА НА МИРKА ВЕЛИНОВСKА ВО „НОВА МАKЕДОНИЈА“ Банкстерот Хари најави олигархиско-мафијашки пленум за приватизација на Македонија Ако поради празничната дремливост некој уште не прочитал што предлага Харчо за спас на Македонија, еве да...
Ukraina

Украина на крстопат!

Бизарна е случајноста во пресрет на зимските олимписки игри во Сочи во Украина да се случува драматична криза идентична како она што се случуваше при отварањето на летните олимписки игри во Пекинг. Мало потсетување,...
Ахмети (Албанците) и името на државата

Ахмети (Албанците) и името на државата

автор Ристо Никовски Грција, формално, го поведе орото. Бугарија се вклучи, можеби со некакво задоцнување. Албанците (Ахмети) ја најавуваат својата улога. За да нема никаква забуна, треба да се нагласи дека продуцент, сценарист, режисер…...
Колку чини слободата

Колку чини слободата

После 16 години, неделникот “Фокус” прераснува во дневен весник. Во 1995-та, тој беше со нетрпение чекан од приврзениците на ВМРО-ДПМНЕ. Денес, пак, на него се радуваат блиските на СДСМ. На почетокот бевме етикетирани како...
Kaliopi

Удри, Мавај

Прв пат во животот се нафаќам да напишам нешто на некоја тема која сакам да ја испратам да биде објавена во дневен весник. Не е дека многу пати до сега не сум била десет...
Translate »