My Dobar Glas.Com
Dobar Glas Online
М А Г А З И Н

АКТУЕЛНО

АКТУЕЛНО

Pet Ambalaza
A C T U A L


ПЕТ АМБАЛАЖАТА КОНТИНУИРАНО НА УЛИЦИТЕ?
И покрај силните напори за чиста животна средина улиците ни се полни со ПЕТ амбалажа која ни ги краси прошетките и ни го разубавува секојдневието. Очигледно е дека со поединечни нормативни решенија како комуналниот закон нешто недостасува, би рекле конзистетност. Можеби требаше да се направи нешто пошироко, посеопфатно како нпр. забрана (или пософистицирано да се зголемат даноците) за производство на најлон кесите, а да се стимулира производството и дистрибуцијата на еколошки посодветна амбалажа како натрон(книжните кеси). Но тоа за жал не се случува бидејќи во тој случај полека ќе почнеме да наликуваме на организирано модерно општество...A C T U A L


Контролорите „летаат“ самостојно! Македонската агенцијата за цивилно воздухопловство ќе се подели на две самостојни компании - за навигација и за регулација...
Ако вложувањето во човечки ресурси остане на онаа ниво кое до сега се применуваше, нема многу да ни помогнат никакви прераспределби на фотелјите...

ACTUAL
ШВАЈЦАРСКИ ИНСТИТУТ ТВРДИ ДЕКА СМЕ ПОТОМЦИ НА АНТИЧКИТЕ МАКЕДОНЦИ
ГрцитеР Разочарани Истражувањата на швајцарскиот институт ИГЕНЕА ги исфрустрира Грците. Институтот кој се бави со генетски истражувања на Европските народи и...
D&G, Вести
ПЛУС » Соочување со Реалноста
ACTUAL
Кибритџии (шибицери)
„сега го гледаш – сега не го гледаш“
Kibrit
... За загревање ни ги покажуваат, многу важните нивни чинители, главно „професорски умови“, кои и самите заборавиле од каква провиниенција се, што рекле, што мислеле и за што се залагале до пред само...

D&G, Редакција Вести
ПЛУС » ...


Suma
A C T U A L


ПОВТОРНО
ПРОШЕТКИ ВО ШУМИТЕ

Министерството за земјоделство ја укина забраната за движење во шума, поради снижувањето на температурите и врнежливото време. Забраната беше воведена пред неполн месец како превентивна заштита од пожари. Забраната останува да важи само во демиркапискиот и во гевгелиско-валандовскиот регион, кои се уште се сметаат за кризни подрачја....A C T U A L ИЗБОРИЉубе Бошкоски ја поднесе кандидатурата до ДИК
Од денеска сум независен претседателски кандидат и повторно им се ставам на располагање на мојот народ и на граѓаните на Република Македонија дека ќе ги исполнувам сите обврски што од мене се бараат во периодот што предстои - рече Бошкоски.

Слаѓана Тасева се откажа од претседателската трка
На само еден ден пред истекот на рокот за собирање потписи, злобниците би рекле...
Dodaj RSS kanal Dodaj na iGoogle Bookmark
За што не објавуваат медиумите, не се ни случило.
ИНТЕРВЈУ
Интервју со
МАКЕДОНСКИ ВЕСТИ
...имаме своја држава ...не постои институција која мисли на иселеништвото.


ВИДЕО ИНТЕРВЈУ
Видео Интервју со ПЕТАР ТЕМЕЛКОВСКИ
Филип Македонецот ...
за нашата иднина...
НА ДЕНЕШЕН ДЕНPascalin

 • BLOG
  World Wide Web

  ЖИВОТ 1.0

  Како да се остане анонимен на web, и секако да се избегне политичко апсење? - Повеќе.

 • MAIL
  Контакт

  Забелешки, мислења и слично можете да оставите во понудениот формулар, или преку електронска пошта Контакт Страна.


 • SHOW
  Search This Site

  За кириличнo пребарување користете Alt+Shift.

 • PROFILE
  Your Profile - ТЕСТ
Агенцииски ВЕСТИ (CNN)


Makedonski Vesti

ВЕСТ ПО ВЕСТ
Курсна листа
НБМ-NBM
Број: - -
продажен курс за:
дд. мм. 2009.
USD00146.3074
EUR00161.4129
GBP00167.3978
CAD00137.6305
AUD00130.9011
CHF00141.3332
 

Ohridska banka


Skopje Alexander the Great Airport | Macedonia

Euro Broker


ИНФО STYLE


КОМПАНИИСКИ НОВОСТИ


JukeBox
Мини плеер
К О Л У М Н А

САМО ЗА ДА ЗАМИНЕ ЕДЕН ...
МАСКА ЗА ЕГОИЗАМ И ...
КОАЛИЦИЈА НА ВЕТУВАЊА
РЕНТИЈЕРИ НА ОКОЛНОСТИТЕ

ВРЕМЕ
Гевгелија 40°C
Find the Weather for any City, State or Zipcode, or Country

FASHION IN MACEDONIA


Хороскоп
       
       
       
...

Секција за превземање
АНКЕТА
Graphic Design