ДобарГлас Dobar Glas Online :-: Macedonian Magazine

Знамето на Победата

Знамето на Победата

Знамето на Победата на Северниот пол Најголемото Знаме на Победата Знаме на Победата од 1056 м2 развеано на Северниот пол како дел од прославата на 71-годишнината од победата во Втората светска војна.
Makedonija Macedonia

Владата до Спасовски- Вие не сте над законот!

Политичката криза во Македонија се повеќе се интензивира и се заканува да се прелее на улиците. Главните актери можат да се препознаат во двете струи од кои едната е автентична и е предводена од...
Македонија Русија

Дали САД и ЕУ разбираат кој е нивниот вистински непријател

Интервју ОЛЕГ ШЧЕРБАK, Амбасадор на РУСИЈА во МАKЕДОНИЈА Дали САД и ЕУ разбираат кој е нивниот вистински непријател Нашето партнерство е добар пример на коректни односи на взаемна почит меѓу две држави. Нашата соработка...
stav pogledi kolumni

Запад ќе биде непријател на Русија – без оглед какво и да има уредување како власт

АНДРЕЈ ФУРСОВ: Запад ќе биде непријател на Русија – без оглед какво и да има уредување како власт Последните три-четири години на сите јасно им покажаа – кој не е слеп може да види...
kolumni

Офанзива на заробениот ум

Искуството ме научи дека е бескорисно и залудно да се полемизира со верски и идеолошки фанатици, длабоко индоктринирани личности чиј втиснат светоглед се има вградено во личниот идентитет. … Од проста причина што ако...
kolumni

МИРKА ВЕЛИНОВСKА ЗАБРАНЕТА KОЛУМНА

ЗАБРАНЕТАТА KОЛУМНА НА МИРKА ВЕЛИНОВСKА ВО „НОВА МАKЕДОНИЈА“ Банкстерот Хари најави олигархиско-мафијашки пленум за приватизација на Македонија Ако поради празничната дремливост некој уште не прочитал што предлага Харчо за спас на Македонија, еве да...
Translate »