ДобарГлас Dobar Glas Online :-: Macedonian Magazine

pravni-lavirinti

Со специјални обвинители во Специјална војна

Катица Јанева Слободна Интернет Зона Конечно и во Македонија мафијата доби свој обвинител? Вака некако би изгледал насловот кој би требало да го фаворизират МК медиумите кои се зависно-независни. Но да видиме кој-а е...
Struski veceri na poezijata-2015

Струшки Вечери на Поезијата

Во Струга – Центар на светската поетска елита Струшките вечери на поезијата започнаа со традиционалното читање на , поетско послание на познатиот сириско-либански поет Адонис, кој се обрати во име на сите поети учесници...
Bilderberg-2015

Билдерберг 2015

Bilderberg 2015 Светските моќници на состанок во Австрија Автор Bel-Mordok Од 11.- 14.06.2015. година околу 140 светски моќници, магнати, политичари, научници и деловни луѓе ќе се соберат зад затворени врати во близина на тиролското...
Sochi 2014

Сочи 2014

Зимски Олиписки Игри Сочи 2014 Кога ќе започнат Зимските олимписки игри 2014 во Сочи, ќе се изненадите од: футуристички стадиони ремек-дело на уметноста, сместени покрај морето, восхитувачки поглед на Кавкаските планини кој го имат...
Ukraina

Украина на крстопат!

Бизарна е случајноста во пресрет на зимските олимписки игри во Сочи во Украина да се случува драматична криза идентична како она што се случуваше при отварањето на летните олимписки игри во Пекинг. Мало потсетување,...
Avtonomija za Makedonija

Независна Македонија

преземено од Руска Реч Автономна Македонија игрите за Балкански сојуз – гаранција на мирот на Македонскиот полуостров Во својот текст Кире Филов анализира еден значаен текст од аспект на Русија за „Македонското прашање“, објавено...
Translate »