ДобарГлас Dobar Glas Online :-: Macedonian Magazine

Западот го изгуби чувството за реалност во Украина

Западот го изгуби чувството за реалност во Украина

Изјави шефот на руската дипломатија Сергеј Лавров Сегеј Лавров изјави дека западните земји го изгубиле чувството за реалност кога станува збор за протестите во Украина, а дел од земјите ги нарече провокатори. Тој истакна...
За Македонските Премрежиња

За Македонските Премрежиња

 д-р. Стефан Влахов Мицов „Држава како се гради и брани“- нова книга од Стефан Влахов Мицов Внимание и интерес побудуваат текстовите “Односот кон македонското минато” и “Концепт за иднината на македонската држава“, во кои...
Ахмети (Албанците) и името на државата

Ахмети (Албанците) и името на државата

автор Ристо Никовски Грција, формално, го поведе орото. Бугарија се вклучи, можеби со некакво задоцнување. Албанците (Ахмети) ја најавуваат својата улога. За да нема никаква забуна, треба да се нагласи дека продуцент, сценарист, режисер…...
Колку чини слободата

Колку чини слободата

После 16 години, неделникот “Фокус” прераснува во дневен весник. Во 1995-та, тој беше со нетрпение чекан од приврзениците на ВМРО-ДПМНЕ. Денес, пак, на него се радуваат блиските на СДСМ. На почетокот бевме етикетирани како...
Kaliopi

Удри, Мавај

Прв пат во животот се нафаќам да напишам нешто на некоја тема која сакам да ја испратам да биде објавена во дневен весник. Не е дека многу пати до сега не сум била десет...
submit backlinks

Вовед во Рекламирање

ДЕФИНИЦИЈА ЗА РЕКЛАМИРАЊЕ Маркетингот дистрибуција на стока од произведувачот до крајниот корисник. Тој ги опфака сите фази, од стварање на производот до постпродажните активности. Една од тие карики е рекламирање(огласување, advertising). По дефиниција организацијата...
Translate »