ДобарГлас Dobar Glas Online :-: Macedonian Magazine

amfaksitida

Амфакситида

ГЕВГЕЛИЈА | БОГДАНЦИ | ДОЈРАН | ВАЛАНДОВО | МИРАВЦИ А М Ф А К С И Т И Д А Обележјата на на еден регион се збир вредности, карактеристики и обележја создадени од природата,...

Македонија 2009

МАКЕДОНИЈА 2009 – Година на Искушенија Започна уште една година. Кога бевме малечки едвај чекавме да ни пристигне новата година на санките на виртуелниот Дедо Мраз. Се беше како во бајките, снег до коленици,...
dobra voda

Пиеме ли во Гевгелија канцерогена вода?

ГЕВГЕЛИЈА ЗА ГРАЃАНИТЕ Не еднаш е кажано дека водата одсекогаш претставувала и ќе претставува извор на живот. Без јадење се може но без вода,никако. Уште се вели дека водата во светски рамки претставува толку...
Добар Глас

Почитувани!

Има ли денес место за добрите вести,за добрите луѓе, за добрите настани. Велат, добрите луѓе полека ги снемува а на нивно место се множат итроманите, лажоманите, пакосните, безобразните, расипаните и парољубците. Но, дали е...
Се Само За Да Замине Еден Човек

Се Само За Да Замине Еден Човек

Тој човек стана пречка, па затоа на неговиот пример треба да се покаже како поминуваат сите кои ќе се дрзнат да пружат отпор. Одеднаш, се стана дозволено сето онаа што некогаш го осудувавме. Денес,...
Translate »