Tagged: добарглас

Ахмети (Албанците) и името на државата

Ахмети (Албанците) и името на државата

автор Ристо Никовски Грција, формално, го поведе орото. Бугарија се вклучи, можеби со некакво задоцнување. Албанците (Ахмети) ја најавуваат својата улога. За да нема никаква забуна, треба да се нагласи дека продуцент, сценарист, режисер…...
amfaksitida dojran

Дојран низ Историјата

Д О Ј Р А Н Дојран е еден од најстарите градови во Македонија. Првите пишувани податоци датираат од 484 година пред нашата ера од грчкиот историчар Херодот. Според него, во Езерото на наколни...
Добар Глас

Почитувани!

Има ли денес место за добрите вести,за добрите луѓе, за добрите настани. Велат, добрите луѓе полека ги снемува а на нивно место се множат итроманите, лажоманите, пакосните, безобразните, расипаните и парољубците. Но, дали е...
Translate »