Tagged: погледи

kolumni

Федерализација на Македонија

АНАЛИЗА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА Федерализација на Македонија и договор за шарено име до 8 јули Европскиот ,,експерт“ Ван Хут кој сe уште се мота во македонскиот простор, нe извести дека во земјава ,,се во...
kolumni

Офанзива на заробениот ум

Искуството ме научи дека е бескорисно и залудно да се полемизира со верски и идеолошки фанатици, длабоко индоктринирани личности чиј втиснат светоглед се има вградено во личниот идентитет. … Од проста причина што ако...
kolumni

МИРKА ВЕЛИНОВСKА ЗАБРАНЕТА KОЛУМНА

ЗАБРАНЕТАТА KОЛУМНА НА МИРKА ВЕЛИНОВСKА ВО „НОВА МАKЕДОНИЈА“ Банкстерот Хари најави олигархиско-мафијашки пленум за приватизација на Македонија Ако поради празничната дремливост некој уште не прочитал што предлага Харчо за спас на Македонија, еве да...
Ахмети (Албанците) и името на државата

Ахмети (Албанците) и името на државата

автор Ристо Никовски Грција, формално, го поведе орото. Бугарија се вклучи, можеби со некакво задоцнување. Албанците (Ахмети) ја најавуваат својата улога. За да нема никаква забуна, треба да се нагласи дека продуцент, сценарист, режисер…...
Се Само За Да Замине Еден Човек

Се Само За Да Замине Еден Човек

Тој човек стана пречка, па затоа на неговиот пример треба да се покаже како поминуваат сите кои ќе се дрзнат да пружат отпор. Одеднаш, се стана дозволено сето онаа што некогаш го осудувавме. Денес,...
Translate »